R. Moldova a sistat temporar activitatea ambasadei din Paris

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE)
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) (Epoch Times România)

Luând în considerare creşterea numărului de contaminări cu virusul Wuhan pe teritoriul Franţei, şi ţinând cont de recomandările autorităţilor moldoveneşti şi franceze, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a decis sistarea, în perioada 10 – 24 martie, a serviciilor consulare ordinare în cadrul Ambasadei R. Moldova la Paris.

Perioada ar putea fi prelungită în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi recomandările autorităţilor de resort.

În acelaşi timp, secţia consulară va continua să activeze în regim extraordinar doar pentru situaţiile de extremă urgenţă, cu programare în prealabil la telefon pentru perfectarea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în R. Moldova (justificată documentar), accidente, decese sau calamităţi naturale.

MAEIE a mai ţinut să reitereze importanţa respectării măsurilor de protecţie şi prevenţie a răspândirii virusologice emise de Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, de autorităţile competente din ţările de călătorie a cetăţenilor, precum şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cetăţenii străini nu vor putea veni în R. Moldova cu avionul din ţările unde există focare de coronavirus de tip nou, inclusiv Italia, Iranul, China şi Corea de Sud, a decis luni seara Comisia extraordinară de sănătate publică prezidată de premierul Ion Chicu. Companiile aeriene care efectuează zboruri din aceste ţări spre aeroportul internaţional Chişinău au fost obligate să interzică îmbarcarea străinilor, cu excepţia celor cu locuinţă stabilă pe teritoriul R. Moldova şi apatrizilor.

Vor putea călători cu avionul din aceste ţări spre Chişinău numai cei care fac dovada că deţin cetăţenia R. Moldova, chiar dacă se află în străinătate cu paşapoarte eliberate de alte ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe