R. Câmpeanu: Chiliman nu trebuie să părăsească PNL, Antonescu trebuie să aibă echilibru în judecată

Epoch Times România
12.04.2012

Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat, joi, la RFI, că l-a sfătuit pe primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, să nu demisioneze din partid.

Radu Câmpeanu a spus că intenţionează să aibă o discuţie şi cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, pentru a-l determina pe acesta să înţeleagă că hotărârile importante în PNL nu pot fi luate fără a cântări situaţia.

"Am vorbit ieri (miercuri-n.r.) cu dânsul şi i-am spus punctul meu de vedere. Sfatul pe care eu îmi permit să i-l dau este să nu demisioneze. Probabil că o să vorbesc şi cu Crin Antonescu, ca să înţeleagă odată că el, dacă e preşedinte de partid, trebuie să aibă un echilibru în judecată şi în hotărâri şi nu să se repeadă cu tot felul de sancţiuni sau semne, manifestări ale unei supărări pe care a avut-o faţă de unul sau de altul", a declarat preşedintele fondator al PNL, la RFI.

Întrebat cine va avea mai mult de pierdut prin eventuala plecare a lui Andrei Chiliman din PNL, Radu Câmpeanu a susţinut că perdanţi ar fi atât primarul liberal, cât şi partidul.

"Sigur că partidul pierde prin asemenea incidente nefericite şi îmi pare rău că domnul Crin Antonescu se pretează la aşa ceva, mai ales acum, atât de aproape de alegeri. Este o greşeala şi de tact şi de viziune politică. (...) Crin Antonescu e poate pornit pe aceste aspecte din resentimente personale, dar cred că va trebui să facă un efort, să înţeleagă că un şef de partid, un adevărat om politic nu ia hotărâri după ieşirile lui instinctuale sau, mai ştiu eu, temperamentale. Un om politic, mai ales într-o funcţie de conducere, trebuie să se gândească bine, să fie calm, înţelept şi să înţeleagă că nu trebuie să-şi creeze asemenea slăbiciuni, mai ales înaintea unui examen electoral", a afirmat Radu Câmpeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor