Adrian Năstase: Candidatura lui Chiliman ca independent, un risc şi pentru Antonescu

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.04.2012

Candidatura lui Andrei Chiliman la alegerile locale ca independent, respectiv înlocuirea acestuia cu un alt candidat de la PNL, ar reprezenta un risc chiar şi pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El a arătat că sunt multe lucruri care ţin de o istorie internă a PNL dar a adăugat că urmează o competiţie extrem de dură în care astfel de "bătălii" interne trebuie lăsate la o parte în faţa "bătăliilor globale".

"Sunt multe chestiuni care, de-a lungul timpului, au marcat chimia personală. Din punctul meu de vedere, este important să maximizăm şansele de victorie în toate sectoarele. (...) Sunt importante locomotivele care vor trage şi pentru primării şi pentru consilieri şi este foarte important să avem soluţii armonioase şi nu care să creeze tensiuni între echipe", a declarat Adrian Năstase la B1 TV.

Potrivit acestuia, Andrei Chiliman ar putea spune "de ce îl sprijiniţi pe Sorin Oprescu ca independent, de ce nu mă sprijiniţi şi pe mine?" (...) Pe de altă parte, să-l pui pe alt candidat, dacă îl ai pe Chiliman, ar fi un risc şi pentru Crin Antonescu. Cred că va ajunge la o soluţie", a spus Năstase care consideră că reproşurile adresate de conducerea PNL lui Andrei Chiliman sunt legate în principal de calitatea de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti.

El a menţionat că ar fi o"mare greşeală" să fie refuzat un candidat cu şanse în sondaje şi şi-a exprimat speranţa ca PNL să-şi rezolve chestiunile interne.

"Sigur, accidente pe parcurs vor mai apărea şi unii vor încerca să le amplifice . (...) Noi ar trebui să oferim o viziune după alegeri, să le oferim oamenilor sentimentul că, în afară de candidaţi, ştim să discutam şi despre alte lucruri", a spus fostul premier.

Adrian Năstase a afirmat, în context, că o eventuală venire în PSD a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, era binevenită. "N-am înţeles foarte bine de ce a plecat la UNPR, probabil relaţia speciala pe care o are cu Gabriel Oprea şi probabil că aceasta îl reţine în acest moment. Ştiu foarte bine şi ştiu foarte bine - în partid există o discuţie dacă îi primim pe cei care au plecat. Dar, dilema este dacă ajungem la guvernare, dacă câştigăm sau nu, avem nevoie de ( ...) o armată care creşte. Pe de altă parte, soldaţi care au stat în tranşee... metaforic suntem într-o bătălie", a subliniat preşedintele CN al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor