Chiliman: Nu am căutat să mă substitui lui Antonescu în negocierile de candidaturi

Epoch Times România
12.04.2012

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, susţine că nu a încercat să se substituie preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în negocierile privind candidaturile la alegerile locale şi precizează că aşteaptă o explicaţie de la liderul liberal privind demiterea sa de la conducerea PNL Bucureşti.

"Încă aştept de la preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl George Crin Laurenţiu Antonescu, o explicaţie referitoare la demiterea mea de la organizaţia de Bucureşti. Cred că este dator să spună ceea ce am făcut rău, sau ceea ce nu am făcut bine, adică temeiurile care stau la baza oricărei demiteri. (...) Aştept această explicaţie, dar nu ţin neapărat să o dobândesc. În fond, ca în orice situaţie de criză generată de interese politicianiste, vorbele sunt doar perdele de fum", scrie Chiliman pe blogul său.

El susţine că ideile potrivit cărora ar fi negociat cu PSD în privinţa candidaturilor sunt minciuni.

"Se minte cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună că Antonescu se bate pentru ca USL aibă, la Sectorul 6, un candidat liberal, iar Chiliman ar fi "vândut" meciul la PSD", arată liberalul.

El subliniază că singurul om mandatat de protocolul USL să negocieze candidaturile de primar la nivelul Municipiului Bucureşti este preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Nu am încercat nicio clipă să mă substitui autorităţii conferite de Protocol d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu şi să devin parte a acestor negocieri. Pentru a respecta adevărul istoric, precizez că nici dânsul nu a încercat să mă substitui domniei sale la aceste negocieri", arată Chiliman.

Liberalul scrie că obiectivele organizaţiei PNL a Municipiului Bucureşti, propuse preşedintelui PNL pentru negocierea cu partenerii de la PSD, au fost stabilite încă din luna septembrie 2011 şi arată că la propunerea sa, fundamentată pe sondajele de opinie, colegii săi au votat în unanimitate să-i solicite lui Crin Antonescu obţinerea de candidaturi pe USL măcar într-unul unul din sectoarele, 3 şi 6, dacă nu chiar în amândouă. El susţine că dovada în acest sens este decizia Consiliului de Coordonare al Municipiului Bucureşti din data 9 septembrie 2011.

"Mi-aş fi dorit ca negocierile pentru desemnarea candidaţilor USL în Municipiul Bucureşti să se fi încheiat mult mai devreme, la termenul stabilit, astfel încât să putem intra cu toate forţele în lupta pentru înfrângerea definitivă a clicii PD-UNPR, condusă, în Bucureşti, de Elena Udrea. Îmi doresc ca PNL să obţină, prin negocierile purtate de dl preşedinte, unul din cele două locuri la care liberalii au dreptul, de candidat al USL la Primăria Sectorului 6 sau la Primăria Sectorului 3", completează el.

Chiliman îi urează succes preşedintelui PNL în negocierile care vor continua săptămâna viitoare.

"Post-scriptum pentru toţi aceia care spun "Cum l-au pus pe Chiliman, asa l-au dat jos": Pe mine m-au ales 900 de liberali bucureşteni, la Conferinţa organizaţiei din martie 2010. Vă asigur că aceşti oameni nu erau alaltăieri, la Palatul Parlamentului...", conchide liberalul.

Andrei Chiliman a fost înlocuit luni de la conducerea PNL Bucureşti cu deputatul Eugen Nicolăescu.

În acest context, el a afirmat că pentru prima oară după 23 de ani în PNL ia în calcul să demisioneze din acest partid.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Andrei Chiliman ar trebui să se hotărască în două-trei zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor