Putin susţine că ar inversa destrămarea Uniunii Sovietice, dacă ar putea

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că ar inversa prăbuşirea Uniunii Sovietice dacă ar avea şansa de a modifica istoria modernă a Rusiei, au raportat agenţii de ştiri.
Vladimir Putin
Vladimir Putin (Lintao Zhang/Getty Images)

Putin a făcut comentariile cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din 18 martie, pe care, potrivit sondajele de opinie, liderul rus ar trebui să le câştige confortabil.

Răspunzând numeroaselor întrebări puse de susţinătorii săi în enclava Kaliningrad, Putin a fost întrebat ce eveniment istoric rusesc ar dori să schimbe.

“Prăbuşirea Uniunii Sovietice”, a declarat imediat Putin.

Putin, care a lucrat în KGB în perioada sovietică, a declarat într-un discurs susţinut în 2005 că prăbuşirea Uniunii Sovietice din 1991 este “cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului 20. De asemenea, el a folosit înfrângerea naziştilor de către armata sovietică în cel de-al doilea război mondial pentru a stârni sentimente patriotice şi a ajuta la crearea unei noi înţelegeri în ceea ce priveşte identitatea rusă.

Întrebat în ce perioadă a istoriei ar dori să trăiască, Putin a afirmat că ar alege această perioadă.

“În perioadele anterioare, toţi strămoşii mei au fost slugi, iar eu sunt preşedinte”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe