Rusia începe să se înarmeze serios: Putin semnează o nouă lege

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Ronald Martinez / Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat strategia actualizată a Rusiei pentru armamentul militar, a confirmat luni un purtător de cuvânt.

Programul de stat anterior privind înarmarea, care aparent a costat Rusia aproximativ 1 trilion de dolari, urmăreşte să modifice 70% dintre echipamentele militare din perioada sovietică până în anul 2020.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a confirmat faptul că preşedintele rus a semnat programul actualizat, care cuprinde o perioadă de 10 ani, înainte de Anul Nou, potrivit unui raport publicat luni de Interfax.

“Acesta este un secret prezidenţial, astfel că nu pot dezvălui nimic”, a declarat Peskov reporterilor.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a afirmat, într-un interviu acordat luni publicaţiei financiare Kommersant, că programul actualizat din perioada 2018-2027 a fost modificat pe baza evaluărilor făcute în cadrul operaţiunilor militare ruseşti în Siria.

Aproximativ 19 trilioane de ruble (340 miliarde de dolari) vor fi alocaţi noului program de reînarmare, preciza Kommersant anul trecut, prioritară fiind dezvoltarea capacităţii de intimidare nucleară, a muniţiilor ghidate cu precizie şi a unui avion cu decolare şi aterizare verticală.