PSRM ar bloca procesul de recunoaştere reciprocă a actelor de studii cu România. Sturza: Dodon izolează moldovenii de restul lumii

Socialiştii urăsc tot ce este european, dispreţuiesc propriii cetăţeni „cu carte”, afirmă fostul premier moldovean Ion Sturza.
Tineri din R. Moldova
Tineri din R. Moldova (facebook.com/mecc)

Sub gălăgia campaniei electorale, Guvernul Dodon a mai făcut o „bazaconie antipopulară”. A oprit discuţiile asupra procesului de validare şi recunoaştere reciprocă a actelor de studii cu România, constată fostul premier moldovean Ion Sturza, precizând că momentan actele de studii emise de instituţiile de învăţământ, în special superior, sunt recunoscute doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Acesta menţionează că astfel, dreptul cetăţenilor moldoveni la muncă în România şi, implicit, în UE este îngrădit. La fel cum nu s-a semnat un document interstatal pentru studiile copiilor din Moldova în România. „Vorbim de aproximativ 5000 de burse anual! Moldovenii, iobagii lui Dodon.”

„De ce o fac? Pentru că urăsc tot ce este european, dispreţuiesc propriii cetăţeni 'cu carte'. Izolează moldovenii de restul lumii. Mă gândesc la votanţii lor. Ok, voi, dar cu ce sunt vinovaţi copiii voştri? De ce îi lipsiţi de viitor?”, a întrebat retoric Ion Sturza.

După ce, luni, Igor Sarov a fost demis din funcţia de ministru al Educaţiei de către Dodon, acesta a anunţat că proiectul de echivalare a diplomelor studiilor dintre Republica Moldova şi România a fost blocat în Comisia politică externă şi integrare europeană de către deputaţii fracţiunii Partidului Socialiştilor care consideră că echivalarea actelor de studii ar oferi posibilităţi în plus de plecare a cetăţenilor din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe