Dorin Chirtoacă: În 2016, alegerile au fost fraudate de Plahotniuc, acum de Dodon cu Putin

Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova (Epoch Times România)

Rusia fraudează alegerile din R. Moldova prin spioni ai Serviciului de Spionaj Extern (SVR) plasaţi direct la sediul PSRM, iar Putin a devenit principalul activist de campanie al lui Dodon, a declarat Dorin Chirtoacă, candidat la prezidenţiale din partea blocului Unirea, cerând repetat Comisiei Electorale Centrale să-l excludă pe Igor Dodon din competiţia pentru şefia statului.

Acesta susţine că prin declaraţiile lui Lavrov, Narîşkin şi Putin, Rusia nici nu admite că pe 1 noiembrie, cetăţenii pot alege un alt preşedinte, lansând diversiunea unei pretinse “revoluţii colorate" pregătită de SUA în R. Moldova.

În opinia liderului Partidului Liberal, Dodon şi Rusia continuă să fraudeze alegerile prezidenţiale, în modul cel mai brutal, fără precedent din 1991 până în prezent.

„Aşadar, este clar că Dodon nu poate câştiga alegerile decât prin frauda care este instrumentată în R. Moldova de serviciile speciale ale Rusiei. În 2016 alegerile au fost fraudate de Plahotniuc acum de Dodon cu Putin”, a subliniat Chirtoacă, menţionând că CEC are obligaţia să se expună pe demersurile privind excluderea lui Dodon din cursa electorală pe care le-a înaintat de mai multe ori. Altfel, va fi considerat părtaş la frauda electorală. „Doar printr-un vot masiv al cetăţenilor RM împotriva lui Dodon, putem opri frauda.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe