RISE Moldova prezintă conexiuni strânse dintre Dodon şi securitatea de la Moscova

Kremlinovici
Kremlinovici (rise.md)

RISE Moldova, în colaborare cu Centrul „Досье” (Dosarul n.r.), prezintă proiectul de investigaţie #Kremlinovici, care scoate la lumină conexiuni strânse dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, candidat la prezidenţialele din 1 noiembrie, cu securitatea de la Moscova.

Potrivit jurnaliştilor RISE Moldova, Kremlinovici este numele de utilizator pe care Dodon l-a folosit în discuţii cu funcţionari şi politicieni moldoveni, comunicarea având loc prin intermediul unei aplicaţii criptate, instalată pe un telefon BlackBerry pe care Igor Dodon l-a utilizat în până la mijlocul anului 2017.

Totodată, reporterii RISE Moldova au specificat că informaţiile extrase din acel telefon, au fost completate cu date din „Arhiva lui Cernov” – un leaks din cancelaria aşa-numitei „subdiviziuni moldoveneşti” din cadrul Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse.

De asemenea, în investigaţia RISE se mai arată că în inima Chişinăului, la doar câteva sute de metri de Preşedinţie, se află biroul unui grup de consultanţi politici veniţi de la Moscova, pe unde trec, periodic, deputaţi ai fracţiunii PSRM, precum şi fostul asistent al prim-ministrului Ion Chicu.

„Am mai aflat că unii politicieni de la Chişinău colaborează de ani buni cu astfel de consultanţi ruşi, iar Igor Dodon îşi coordonează până şi discursurile de la forumurile internaţionale cu autorităţile de la Kremlin”, au mai scris reporterii RISE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe