PSD renunţă la mitingul de vineri, după ce liberalii le-au lăsat protestul fără obiect

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.06.2015

După ce a reuşit să-i determine pe liberali să renunţe la mitingul anunţat cu ocazia votării de cenzură, social democraţii lui Victor Ponta renunţă şi ei la mitingul ce urma sa fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, relatează digi24.ro.

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un update la o postare despre decizia liberalilor de a renunţa la protestul de vineri, afirmând că va discuta că toţi colegii pentru a cere amânarea mitingului de vineri.

"Voi discuta cu toţi colegii mei din coaliţie şi le voi propune să amânăm de asemenea meetingul nostru programat pentru mâine în Parcul Izvor! Mulţumesc pentru solidaritate, dar mâine Guvernul va avea ca principale argumente şi sprijin propriile sale rezultate economice şi sociale din ultimii 3 ani!", a anunţat premierul Victor Ponta pe site-ul de socializare.

Reamintim că liberalii anunţaseră un miting de protest la Palatul Parlamentului, în ziua votării moţiunii de cenzură. În replică, premierul Ponta i-a ameninţat pe aceştia cu dosare penale, dacă scot oameni în stradă şi a avertizat că oricâţi oameni mobilizează PNL, PSD-ul poate aduce de zece ori mai mulţi.

Chiar în aceeaşi zi în care Ponta făcea declaraţii belicoase, PSD a depus o cerere pentru aprobarea unui miting tot vineri şi tot la Palatul Parlamentului.

Drept urmare, liderii PNL au anunţat miercuri că vor renunţa la protest, pentru a nu intra în logica PSD-ului de întoarcerea a ţării cu 25 de ani în urmă, când Ion Iliescu asmuţea români contra români:

"PSD doreşte să readucă ura şi agresivitatea în stradă, la 25 de ani de la mineriada din 1990, pentru a muta atenţia de la problemele de integritate ale Premierului Victor Ponta. Noi, liberalii, refuzăm să intrăm în logica PSD: nu ne dorim să întoarcem România în urmă cu 25 de ani. Societatea nu este dezbinată, aşa cum încearcă dl Victor Ponta să creeze senzaţia. Există doar o singură România, cea a oamenilor cinstiţi, care vor egalitate în faţa legii. Am decis, la propunerea preşedintelui de onoare al PNL, dl Mircea Ionescu Quintus, să renunţăm la organizarea lanţului uman în jurul Parlamentului, planificat pentru vineri. La inconştienţă răspundem cu raţiune. În felul acesta, consider că mitingul PSD rămâne fără obiect: parazitarea protestului paşnic al PNL şi crearea de violenţe. Acum, dl Victor Ponta poate să ne explice în linişte de ce nu vrea să demisioneze, deşi este într-o situaţie complicată şi ne pune pe noi toţi într-o situaţie imposibilă.", declara ieri Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor