PSD îşi stabileşte lista noilor miniştri

După ce Liviu Dragnea a discutat ieri cu fruntaşii din teritoriu, la Vila Lac 1, formula noului Guvern, astăzi componenţa noului cabinet urmează să fie aprobată în CExN (organism făcut celebru de "mazilirile" pe care le-a găzduit în ultima vreme).
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Liderii PSD se vor întruni miercuri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, şedinţă în care ar urma să se aprobe lista miniştrilor noului cabinet. Cel mai probabil noii miniştri vor fi, în mare parte, tot cei vechi, plus ceva oameni cu ştate vechi în partid.

Anterior şedinţei de astăzi, Liviu Dragnea s-a întâlni, marţi, cu liderii de organizaţii, pentru a discuta noua formula a Executivului.

"Am invitat preşedinţii de organizaţii şi pe prim-ministru să avem o discuţie despre noua formula guvernamentală. Am avut dimineaţă o discuţie şi cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Mihai Tudose. Mâine (n.r. - miercuri) o să continuăm discuţiile cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12,30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare", a declarat Dragnea înaintea discuţiilor, opinând că structura guvernului nu va fi modificată.

Din informaţiile care circulă în spaţiul public, o parte dintre miniştrii Guvernului Grindeanu se vor regăsi şi în noul guvern. Cel puţin ALDE îşi va menţine aceiaşi patru oameni iar din PSD aproape sigur Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Petre Daea, Sevil Shhaideh se vor regăsi şi în noua formulă. Şi Tudorel Toader se pare că va intra în Cabinetul Tudose, fiind aşteptat să stabilească prag pentru abuz în serviciu etc.. Desigur, în noul Cabinet vor intra şi oameni noi, în fapt oameni cu state vechi în partid, "gura târgului" dând drept foarte probabilă numirea Ecaterinei Andronescu sau a lui Liviu Pop la Educaţie, de exemplu.