SRI respinge orice încercare de implicare a sa în numirea premierului

Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Cum presa şi online-ul au vuit că PSD a nominalizat pentru postul de premier un personaj conectat la Servicii, SRI respinge, printr-un comunicat oficial, afirmaţiile "denigratoare" din spaţiul public.

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", precizează SRI într-un comunicat de presă.

Reamintim că potrivit presei, Mihai Tudose, titular al unui doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (şi care ar fi în bună parte plagiat, conform Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie) este suspectat de legături cu serviciile.

"Decizia lui Liviu Dragnea de a opta pentru Mihai Tudose a fost surprinzătoare chiar şi pentru unii colegi de partid, în condiţiile în care liderul PSD a pledat insistent pentru „separarea apelor între servicii secrete şi partid“, în timp ce Mihai Tudose este bănuit de strânse legături cu SRI, suspiciuni alimentate de faptul că are studii la Academia Naţională de Informaţii", scria ieri Adevărul.