PSD, cu tunurile pe Nicuşor Dan. Bădulescu, mesaj către Orban: "Săptămâna viitoare o să arătăm drumul banilor"

Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Epoch Times România)

Lupta pentru primăria Capitalei se încinge. România TV a difuzat, marţi, o nouă înregistrare cu Nicuşor Dan, menită să acrediteze ideea că acesta a protejat interesele unui interlop iar, ulterior, viceprimarul PSD al Capitalei Aurelian Bădulescu i-a transmis lui Ludovic Orban că în spaţiul public vor ieşi noi informaţii şi că ”mai are timp să-l retragă” pe Dan din cursa electorală

”Am fost primul care am anunţat că există aceste înregistrări. Săptămâna viitoare o să arătăm drumul banilor. Domnule Orban, încă mai aveţi timp să-l retrageţi pe Nicuşor”, i-a transmis Bădulescu, citat de G4Media, liderului PNL.

Ameninţarea lui Bădulescu vine în contextul în care într-o a doua înregistrare difuzată de RTV, luni seară, Nicuşor Dan discută cu fostul jurnalist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului sectorului 4, iar acesta din urmă îi spune că Mitrache zis ”Câinele”, cel pe care îl reprezenta Dan, a ameninţat poliţiştii. Nicuşor Dan spune că nu ştia acest lucru, iar discuţia este formată în majoritate de descrierile pe care Zărescu i le face lui Dan despre Mitrache.

Cei doi stabilesc condiţiile unei posibile concilieri între cele două părţi, iar Nicuşor Dan este rezervat în a răspunde sfaturilor date de Zărescu, care îi transmite despre Mitrache că ”lumea spune că e dealer, interlop, peşte”. Zărescu îi spune lui Dan în mai multe rânduri să nu se asocieze cu ”Câinele”, mai ales pentru planurile pe care candidatul USR PLUS ”le are pentru viitor”.

Reamintim că cea de a doua înregistrare este un "episod doi" al unei înregistrări pe care Dana Budeanu - prietenă a Gabrielei Firea şi naşa de botez a fiicei Elenei Udrea - a făcut-o publică cu scopul compromiterii lui Nicuşor Dan. Mai exact, Budeanu a încercat să acrediteze ideea că înregistrarea respectivă - o convorbire între Dan şi fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilier al primarului PSD al Sectorului, 4 pe tema acţiunii de demolare a unei construcţii deţinute de un om de afaceri în Sectorul respectiv - este dovada că Nicuşor Dan intervine în favoarea unui interlop din Sectorul 4.

De partea sa, Nicuşor Dan a susţinut că înregistrarea este o manipulare pesedistă iar angajatul primarului Sectorului 4 încerca ”să forţeze o declaraţie compromiţătoare”. Candidatul USR PLUS a mai transmis că, fiind parte în proces, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pe care o conducea a încercat să intermedieze întâlnirea dintre cele două părţi, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta.

De asemenea, Dan i-a transmis din nou Gabrielei Firea că o aşteaptă la o dezbatere în cadrul căreia este dispus să discute inclusiv acuzaţiile ce i se aduc în legătură cu situaţia din Sectorul 4. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne