Protestele din Ferguson: Şase persoane rănite, inclusiv patru poliţişti

Adolescenţii protestează faţă de împuşcarea lui Michael Brown la 13 august 2014 în Ferguson, Missouri
Adolescenţii protestează faţă de împuşcarea lui Michael Brown la 13 august 2014 în Ferguson, Missouri (Scott Olson / Getty Images)

Autorităţile americane au anunţat, marţi, că protestatarii au deschis focul luni noapte împotriva ofiţerilor de poliţie, aceştia arestând 31 de persoane prezente la protestele din Ferguson, Missouri, relatează Reuters.

Demonstraţiile, în mare parte paşnice, dar marcate şi de incidente provocate de grupuri violente, au izbucnit după ce Michael Brown, un tânăr afro-american în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat de şase ori de un poliţist.

Căpitanul departamentului de poliţie local, Ron Johnson, a declarat că, în timpul violenţelor de luni noapte, „s-au tras numeroase focuri de armă asupra ofiţerilor noştri”.

„Niciun glonţ nu a fost tras de ofiţeri, în ciuda faptului că au fost atacaţi puternic”, a declarat acesta. Forţele de ordine au confiscat de la protestatari două arme şi un cocktail molotov. Patru ofiţeri au fost răniţi.

Două persoane din rândul protestatarilor au fost împuşcate, dar nu de către poliţie, şi au fost duse la spital, a adăugat Johnson. Nu au existat informaţii imediate despre starea victimelor.

Violenţele au atras atenţia lumii şi au ridicat mai multe semne de întrebare în privinţa relaţiilor interrasiale din Statele Unite, la aproape şase ani de când americanii şi-au ales primul preşedinte de culoare.

În timpul stării de asediu impuse pe durata nopţii, forţele de ordine şi Garda Naţională au fost mobilizate pentru a împiedica jafurile şi incendierile provocate cu ocazia manifestaţiilor din St. Louis, o suburbie cu 21.000 de locuitori a oraşului Ferguson.