Protestatar din Ucraina, bătut, crucificat şi torturat

Protest pro-european în Ucraina
Protest pro-european în Ucraina (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Unul dintre liderii protestatarilor pro-europeni din Ucraina, Dmitri Bulatov, dispărut de mai bine de o săptămână, a fost descoperit joi seara în apropierea Kievului, bătut şi torturat. Bulatov fusese aruncat în pădure de răpitorii săi, după ce timp de aproape opt zile a fost torturat cumplit, informează Huffington Post.

Bulatov, care dispăruse de pe 22 ianuarie, a fost găsit plin de sânge închegat, cu chipul tumefiat şi purtând pe mâinile umflate urmele unei crucificări. Dus de urgenţă la spital, Bulatov a povestit că a fost torturat cumplit:

"M-au răstignit, mi-au bătut mâinile în cuie, mi-au tăiat urechea, mi-au tăiat faţa. Nu mi-a rămas nici o bucăţică din corp unde să nu fi fost lovit", a declarat Bulatov pentru televiziunea Channel 5. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt în viaţă".

Bulatov a mai povestit că a fost ţinut în beznă pe toată perioada "detenţiei" sale şi nu a putut vedea chipurile răpitorilor. Conform Radio România, care citează agenţia de presă Liga, atacatorii lui Bulatov aveau accent rusesc.

După opt zile de tortură, Bulatov a fost abandonat de răpitori într-o pădure. Deşi rănit, a reuşit să ajungă într-un sat din apropierea Kievului şi a cerut ajutor. Liderul opoziţiei Petro Poroşenko l-a dus de urgenţă la spital, unde Bulatov a rămas internat. Conform medicilor, protestatarul, în vârstă de 35 de ani, a suferit o comoţie cerebrală, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol.

Atacul asupra lui Dmitri Bulatov nu este singular. El este doar unul dintre cei trei protestatari a căror dispariţie a şocat Ucraina.

Bulatov a fost răpit la doar o zi după ce Igor Lutsenko, un alt activist cunoscut de pe EuroMaidan a dispărut fără urmă. Lutsenko a fost descoperit câteva zile mai târziu într-o pădure, bătut crunt.

Lutsenko fusese răpit dintr-un spital, unde îşi adusese un alt coleg protestatar, Iuri Verbitsky, pentru a-i fi tratată o rană la ochi. Verbitsky a fost şi el răpit odată cu Lutsenko şi bătut cu sălbăticie până a murit.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe