Propunere inedită de la Cotroceni. Camere web la sate pentru ca românii din diaspora să-şi vadă locurile natale

Sandra Pralong, consilierul preşedintelui pentru românii din diaspora, vine cu o propunere inedită - să fie montate camere web în satele româneşti astfel încât românii plecaţi peste hotare să fie conectaţi cu locurile natale.
Sandra Pralong (facebook.com)
Andrei Pricopie
26.02.2016

Prezent la evenimentul "Diaspora românească, vector de dezvoltare", desfăşurat la Palatul Cotroceni, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, a anunţat că vrea să introducă internet de bandă largă în aproape 800 de sate româneşti, proiect care a încântat-o pe Sandra Pralong, consilierul preşedintelui pentru românii din străinătate.

"Mă încântă iniţiativa domnilor miniştri. În primul rând internet în sate, poate că punem camere de luat vederi în faţa obiectivelor în fiecare sat, ca românii din străinătate să-şi vadă găina care trece prin faţa bisericii. Nu vă daţi seama ce ataşament ar crea această legătură extraordinară", a declarat Sandra Pralong, citată de gazetaromaneasca.com.

Ministrul Comunicaţiilor declarase cu puţin timp înainte că, anul acesta, vor fi instalate reţele de nouă generaţie de bandă largă în peste 780 de sate din România.

"Este un proiect de anvergură, este un proiect finanţat din bani europeni pe care am reuşit să-l stabilizăm, era un proiect părăsit, cumva - şi am reuşit să-l punem în funcţiune şi sper ca până în luna octombrie să avem internet de nouă generaţie în peste 780 de sate din România", a declarat Marius Bostan.

Iniţiativa Guvernului este însă una paradoxală ţinând cont de faptul că, potrivit Eurostat, 38,1% din locuinţele din România au toaletele în curte, media europeană fiind de 2,7%, iar multe din satele româneşti nu au apă, drumurile nu sunt asfaltate, asistenţa sanitară este precară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor