Claudiu Năsui: Cel mai mare bolnav din România este însuşi sistemul de sănătate

Sistemul de sănătate este atât de putred încât lucrurile de genul ultimului scandal de corupţie de la CNAS, cazul Secureanu, Hexipharma sau cel al faimosului salonul de arşi de la Floreasca deja nu mai miră pe nimeni, a remarcat indignat deputatul Claudiu Năsui.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Cel mai mare bolnav din România este însuşi sistemul de sănătate, după cum o dovedeşte şi cel mai recent scandal de corupţie care vizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"14 persoane inclusiv preşedintele CNAS au fraudat bugetul pentru sănătate cu milioane de euro prin decontări fictive. Ca să-şi mascheze urmele au mers până la a refuza decontarea pentru asiguraţii care erau cu adevărat bolnavi. Cazul nu este singular, actualul preşedinte devenind al 4-lea preşedinte la CNAS pus sub urmărire penală în ultimii 2 ani", a declarat Claudiu Năsui.

În opinia deputatului USR, problema în sistemul de sănătate nu sunt banii, din moment ce cheltuielile din domeniu au crescut constant în ultimii 10 ani.

"Sănătatea este în prezent a doua cea mai mare cheltuială a statului român. În 2016, statul român a cheltuit 30.3 miliarde de lei pentru sănătate (7.138 lei per pacient). Unde s-au dus banii de-a lungul timpului? În niciun caz în îmbunătăţirea sistemului, asta este lesne de văzut. O groază de banii au fost fie furaţi (Hexipharma, Secureanu, cazul curent) fie risipiţi (aparatură scumpă care stă degeaba în spitale sau secţii costisitoare şi inutile cum este faimosul salon de arşi de la Floreasca)", a precizat Claudiu Năsui.

Deputatul consideră că sistemul este atât de putred încât lucrurile acestea deja nu mai miră pe nimeni.

"Problema fundamentală de la care se trag toate este că tot sistemul este monopol de stat. Ceea ce nu înseamnă că este şi gratuit. Îl plătim deja foarte scump, mai ales pentru cât primim", a conchis Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne