Programul de guvernare PSD, în impas? Grindeanu cere încasări mai mari de la ANAF

Au promis măriri de pensii, de salarii, de burse, gratuităţi pe CFR, subvenţii etc. Acum guvernanţii au surpriza să vadă că încasările de la buget nu ţin pasul cu promisiunile lor şi cer ANAF-ului să remedieze situaţia.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

În contextul în care ANAF a colectat, în primele două luni ale acestui an, în scădere cu 0,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut iar pe de altă parte PSD a promis valuri de măriri de pensii şi salarii, premierul Grideanu cere măsuri pentru creşterea gradului de colectare, scrie Hotnews citând News.ro.

"Pe mine m-a interesat în primul rând care sunt măsurile pe care Ministerul Finanţelor şi ANAF le au pentru reforma structurală pe care mi-o doresc în cadrul ANAF, astfel încât gradul de colectare să fie acela pe care noi ni l-am propus pentru anul 2017. N-am de ce să fiu pesimist. Sunt anumite lucruri care au venit de anul trecut şi care s-au răsfrânt într-o anumită măsură pe ianuarie. După, lucrurile au început să vină normal, ceea ce înseamnă încasări mai mari decât anul trecut, dar problema de fond e legată de reformă de fond, priorităţi ale ANAF în perioada următoare", a declarat Grideanu la Parlament.

Premierul a mai precizat că aşteaptă până marţi ca ANAF să îi transmită modul în care vede rezolvarea acestor probleme, pentru ca instituţia să se înscrie în direcţiile cerute de Guvern.

Ca exemplu de probleme de colectare, Grideanu a vorbit despre "două domenii sensibile", tutunul şi prelucrarea lemnului, unde veniturile pe final de 2016 au fost sub aşteptări, mai arată sursa citată.

Amintim că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a colectat, în primele două luni ale acestui an, 31,99 miliarde de lei, în scădere cu 0,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aceasta în condiţiile în care încasările din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, iar în ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotă de 20%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne