Producătorii chinezi adaugă apă în orez pentru a-i creşte greutatea

Boabe de orez.
Boabe de orez. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Despre faptul că în China este practicată pe scară largă injectarea apei în carne pentru a-i creşte greutatea, se ştie de mult timp deja. Recent, s-a mai aflat despre o nouă invenţie de producătorilor chinezi lipsiţi de scrupule şi anume tratarea orezului cu apă, ca acesta să tragă mai mult la cântar.

Potrivit, relatărilor mass-media chineze, pe pieţele locale a apărut un astfel de orez ”hidratat”, care după aspectul exterior nu se deosebeşte de un orez obişnuit, cu excepţia unui miros nespecific acestui produs.

10 tone de orez pot „absorbi” o tonă de apă, care, de altfel, este obţinută din râurile din apropiere, acest procedeu reducând costul producerii unui astfel de orez la zero şi implicând beneficii importante pentru producătorii necinstiţi.

Orezul tratat cu apă este comercializat în principal en-gros în cantine, unde este imposibilă depistarea lipsei standardelor de calitate.

În realitate, în China se află în liberă circulaţie câteva zeci de produse deosebit de periculoase pentru sănătate, prin concentraţia mare de diferite substanţe chimice pe care acestea le conţin.

Problema alimentelor necalitative continuă să fie una dintre cele mai acute din China. Anterior, mass-media chineze au relatat că, în ultimii ani, în ţară au fost descoperite 54 de tipuri de produse alimentare dăunătoare. În această categorie intră laptele cu substanţa chimică periculoasă - melamină; cerealele, legumele şi fructele cu un conţinut sporit de substanţe toxice şi metale grele; ouăle artificiale, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe