Pro-europeanul Dorin Chirtoacă a câştigat Primăria Chişinăului

Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova (Epoch Times România)

Candidatul liberal la funcţia de primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă a obţinut cel de-al treilea mandat la şefia capitalei Republicii Moldova, relatează infoprut.ro.

"Să fie clar, Dorin primar! Felicitări şi mulţumiri tuturor, am câştigat! Într-un ceas bun şi cu Doamne ajută – înainte pentru dezvoltarea europeană a Chişinăului şi pentru integrarea europeană completă definitivă a Republicii Moldova!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Candidatul PL la funcţia de primar general al capitalei a devansat-o pe Zinaida Greceanîi (PSRM). Astfel, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, Dorin Chirtoacă a acumulat 53,54% din voturi, iar Zinaida Greceanîi – 46,46%.

Dorin Chirtoacă, politician pro-european este, primar al Chişinăului din anul 2007.

Înaintea scrutinului local, presa internaţională titra că Republica Moldova alege între Europa şi Rusia, relatează Hotnews. Associated Press, de exemplu, scria că alegerile de duminică erau considerate un test: dacă fosta republică sovietică se va apropia de Uniunea Europeană sau va opta pentru relaţii mai strânse cu Rusia.

Primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale din Republica Moldova au fost câştigate de pro-europeni, PLDM şi PDM, cele două partide care alcătuiesc coaliţia de guvenare obţinând împreună majoritatea în 25 din cele 32 de raioane ale Republicii Moldova. Formaţiunile pro-ruse au obţinut însă majoritatea mandatelor de consilieri municipali şi mai multe funcţii de primar în centre urbane importante, cum ar fi Bălţi şi Orhei. Mai multe informaţii pe această temă puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.