Guvernul grec oferă asigurări că turiştii străini vor putea retrage bani

Greci stând la coadă la bancomate pentru a scoate bani, 28 iunie 2015
Greci stând la coadă la bancomate pentru a scoate bani, 28 iunie 2015 (Milos Bicanski/Getty Images)

Guvernul elen a oferit asigurări că turiştii străini care se află în Grecia vor puea retrage bani şi efectua tranzacţii, dacă se află în posesia unor cărţi de credit emise în ţările lor, conform website-ului de ştiri Novinite.

Duminică, guvernul grec a anunţat o “vacanţă bancară” în ţară şi aplicarea de controale de capital, care se estimează că vor dura cel puţin până în 5 iulie, când va avea loc un referendum asupra propunerilor făcute de creditorii internaţionali în privinţa programului de salvare financiară a ţării.

Conform noilor măsuri, retragerile de numerar vor fi limitate la 60 de euro pe zi în Grecia.

Măsurile au fost impuse după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a îngheţat împrumuturile de urgenţă către creditorii ţării.

Există temeri că serviciile bancare vor putea fi limitate pe o perioadă nedefinită de timp. Astfel, turiştii sunt sfătuiţi să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi pentru evita potenţiale situaţii dificile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe