Principesa Margareta huiduită de comunişti la Chişinău

Lansare a volumului "Maşinile Regelui" de ASR Principele Radu al României.Acţiunea a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie sub patronajul editurii Curtea Veche
Lansare a volumului "Maşinile Regelui" de ASR Principele Radu al României.Acţiunea a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie sub patronajul editurii Curtea Veche (Epoch Times România)

Principesa Margareta şi principele Radu de România au fost huiduiţi de comunişti în timp ce depuneau o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, din Chişinău.

Un grup de opt manifestanţi pro-comunişti au blocat calea principesei Margareta şi a principelui Radu de România în timp ce depuneau coroană de flori la piciorul monumentului, scandând lozinci anti-româneşti lângă statuia domnitorului Ştefan cel Mare, simbol naţional.

Deşi scandările perturbau ceremonia oficială, niciun poliţist n-a intervenit pentru a dispersa grupul de huligani.

Principesa Margareta şi Principele Radu au depus jerbă de flori într-o parte a monumentului, în situaţia în care partea centrală a postamentului era îngrădită de comunişti.

Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I al României, se află pentru prima dată la Chişinău. Alături de soţul ei, principele Radu, Margareta a ajuns în capitala Moldovei Luni, pentru o vizită de trei zile.

Membrii Familiei Regale a României au avut luni seară o întâlnire cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, iar marţi, 8 octombrie, s-au întâlnit cu premierul Iurie Leancă.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, Principesa Moştenitoare Margareta a României a fost decorată, cu medalia “Dimitrie Cantemir” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Cu ocazia ceremoniei, Principele Radu a rostit un discurs despre destinele Republicii Moldova şi României, viitorul european al Republicii Moldova.

“Într-o ţară răvăşită de chinuri identitare, cum e Republica Moldova, familia regală vine să unească, nu să dezbine.

Vom încerca de aici încolo, atât generaţia noastră, cât şi a şasea generaţie regală, să nu mai venim aici în vizită, să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituţională, cum ar fi cele din domeniul sănătăţii, social, al culturii, cât şi cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre. (…)

Poate că pare o glumă, dar nu e. Vreau să vă propun două modalităţi de Unire imediată – una ar fi să facem repede o autostradă de la Bucureşti la Chişinău şi a doua este să facem ca şinele de cale ferată să aibă aceeaşi distanţă între ele”, a spus Principele Radu, citat de elldor.info

Astăzi, Cuplul regal a vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei, Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, Universitatea de Stat din Moldova şi unele instituţii de învăţământ din Orhei şi Soroca iar în cursul zilei de mâine, Principesa Margareta şi Principele Radu vor avea o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, iar preşedintele Parlamentului, Igor Corman, va oferi un dineu în onoarea membrilor Familiei Regale a României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe