Volumul “Ana. Portretul Reginei” marchează aniversarea a 90 de ani a Majestăţii Sale Regina Ana a României

Buchet de flori
Buchet de flori (Epoch Times România)

Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte vârsta de 90 de ani miercuri, deţinând recordul de a fi cea mai longevivă soţie de voievod sau rege din istoria României.

Cu această ocazie, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu participă miercuri la lansarea de gală a volumului “Ana. Portretul Reginei” la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”. Volumul “Ana. Portretul Reginei” reprezintă un album cu fotografii de familie ale Reginei, care au note explicative.

“Acesta este singurul eveniment public pentru a celebra împlinirea vârstei de 90 de ani a Reginei Ana, pentru că Majestăţile Lor au preferat să petreacă în privat la reşedinţa din Elveţia”, a declarat Radu Ghina, Consilier al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Potrivit acestuia Regele Mihai şi soţia lui, Regina Ana, „sunt într-o condiţie fizică de invidiat”, conform Gândul.

Regina Ana este fiica Principelui René de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut în al XVI-lea arondisment al Parisului, la data de 18 septembrie 1923. Până la izbucnirea războiului, în 1939, a copilărit în Franţa. La 16 ani a plecat însă cu familia în Spania şi apoi în Statele Unite ale Americii. A studiat pictura la New York, iar pentru a-şi câştiga existenţa a lucrat ca vânzătoare într-un magazin care comercializa panglici şi flori artificiale.

În 1942 s-a înrolat ca voluntar în armata franceză şi a plecat cu regimentul ei în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul războiului. Ca urmare a activităţii desfăşurate a fost avansată de la gradul de caporal la cel de locotenent, iar la sfâritul războiului a fost decorată cu medalia Crucea de război a Franţei.

“La început am condus o ambulanţă. Era o muncă foarte grea pentru că vedeai atât de multă suferinţă. După asta m-au mutat şi am devenit şoferul comandantului. Făceam curierat”, a povestit Regina într-un interviu pe care l-a acordat în anul 2008 TVR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne