Principele Radu al României a chemat Moldova să se unească cu România şi să adere la Uniunea Europeană

Principele României, Radu Duda
Principele României, Radu Duda (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Principele Radu al României a chemat Moldova să se unească cu România şi să adere la Uniunea Europeană. Potrivit "Infotag", marţi, la conferinţa de presă din incinta Academiei de Ştiinţe a Moldovei, acesta a spus că "a venit în vizită pe un pământ ce a suferit în urma ocupanţilor, nu pentru a aduce discordie în societate, precum a procedat cealaltă ţară, ci pentru a facilita aderarea RM la UE".

Din spusele Principelui, "nu este pentru nimeni un secret că RM e parte a Europei, unde domneşte democraţia, că este o ţară ce are aceeaşi cultură şi aceleaşi tradiţii ca şi România". El a accentuat că "cu toate că este dificil de a compara viaţa din diferite oraşe şi ţări, e imposibil de a nu menţiona faptul că, decât alte capitale europene, Chişinăul este mai bun şi mai curat ".

Principele a propus R.Moldova "două metode rapide de unificare - construcţia magistralei Bucureşti-Chişinău şi construcţia unei căi ferate comune", exprimându-şi speranţa că "la un moment dat va fi posibil de venit în Moldova nu în calitate de oaspeţi, ci ca acasă".

Preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, a spus că "Moldova a avut nevoie de vizita membrilor Casei Regale a României, şi de o astfel de prezenţă fortificatoare, care va stimula ţara pentru o aderare mai rapidă la UE". În incinta Academiei de Ştiinţe a avut loc decorarea Principesei Moştenitoare Margareta cu Medalia "Dimitrie Cantemir".