Primăvară timpurie în Piaţa Victoriei. Mesajul Rezist a "înflorit"

Aşteptată cu nerăbdare de români, primăvara şi-a făcut în acest an apariţia mai întâi în Piaţa Victoriei, la câţiva paşi de Guvern.
Primăvara rezistenţei în Piaţa Victoriei
Primăvara rezistenţei în Piaţa Victoriei (Dan Mihai Bălănescu)

Rezistenţa paşnică continuă în 18-a zi în Piaţa Victoriei unde manifestanţii au "convins" primăvara să vină mai repede la Bucureşti.

Pe asfaltul din zona unde, seară de seară, românii cer tranşarea corectă a situaţiei create de adoptarea OUG 13 şi le amintesc guvernanţilor că sunt plătiţi de cetăţeni şi trebuie să lucreze în slujba lor, nu a unei clici cu dosare penale, cuvântul Rezist a înflorit la propriu, nu la figurat. Mai mulţi manifestanţi au scris mare, cu creta, # REZIST- şi au pus, pe literele ce formează cuvântul devenit emblematic pentru Piaţă, ghivece de flori.

Imaginea zilei a fost surprinsă de fotograful Dan Mihai Bălănescu.

Reamintim că de 18 zile consecutiv, Piaţa Victoriei a devenit epicentrul luptei paşnice a cetăţenilor pentru schimbarea modului de a guverna. Protestele, izbucnite chiar în noaptea în care Guvernul a adoptat mult hulita OUG 13 au devenit un exemplu de mobilizare şi civism, ajungând de notorietate internaţională după ce românii au arătat că pot ieşi în stradă, zi de zi, pentru lucruri ce transcend interesul personal, şi anume pentru principii şi din dorinţa de a le oferi un viitor copiilor lor, într-o ţară curăţată de corupţie.