Primarul Sorin Oprescu afirmă că victoria sa se datorează în primul rând încrederii bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.06.2012

Candidatul independent la Primăria Generală Sorin Oprescu a declarat duminică seară, după estimările exit poll-urilor, că victoria sa se datorează în primul rând încrederii pe care oamenii i-au acordat-o timp de patru ani.

"A existat şi o componentă de vot negativ, dar având în vedere sondajele îmi place să cred că este vorba de încrederea oamenilor după patru ani de zile şi chestia asta pe mine mă face să fiu foarte mândru şi mă obligă în acelaşi timp la mai mult. Încrederea că după 28 de ani am văzut că se poate face, încrederea că poţi să ai şi drumuri noi, şi spitale noi, încrederea că poţi să ai şi şcoli noi", a spus Oprescu.

El a precizat că susţinerea USL a contat "în gând şi în simţire". "Pentru că toată lumea a văzut cum mi-au pus piciorul pe frână timp de patru ani de zile. Şi atunci sigur că a contat, că totuşi, 17 ani am stat în partidul ăla şi oamenii mă ştiau şi mă cunoşteau, iar când am avut nevoia mai mare de ei, au fost lângă mine", a afirmat.

Sorin Oprescu s-a declarat foarte bucuros de faptul că de acum poate să vorbească despre colaborare şi onestitate în colaborare, ceea ce nu s-a întâmplat în mandatul trecut. El a spus că primul lucru pe care îl va trece prin Consiliul General va fi autostrada suspendată.

"Am să o trec prin Consiliu şi după aceea nu vă mai anunţ decât atunci când sunt gata, să vă invit pe toţi să ne plimbăm pe ea şi după aceea să dăm drumul la maşini", a susţinut edilul.

El a spus că autostrada suspendată putea să o pornească de acum un an şi jumătate. "Am consultat oameni de specialitate, am discutat cu ei, am discutat şi cu privire la finanţare, pentru că este un parteneriat public-privat şi nu va greva bugetul Bucureştiului, care este şi aşa de austeritate", a arătat Oprescu.

Alte proiecte pe care Sorin Oprescu intenţionează să le treacă prin Consiliul General sunt pasajele şi străpungerile pe care de trei ani aşteaptă să le facă, potrivit declaraţiilor sale.

Primarul general intenţionează să realizeze 12 pasaje, între acestea numărându-se Virtuţii şi Nicolae Grigorescu, iar în septembrie urmează să dea în folosinţă tronsonul Berzei-Buzeşti.

Sorin Oprescu a mai spus că există rezolvare şi pentru problema câinilor. "Am unde să-i duc, să-i îngrijesc, unde să-şi facă adopţia unde lumea doreşte şi în felul acesta bucureştenii răsuflă uşuraţi că au scăpat de câini", a susţinut el.

Întrebat cum vede politica românească în continuare, Sorin Oprescu îşi doreşte să fie una relaxată. "După anii ăştia care au trecut şi după încruntările şi supărările oamenilor, au şi ei dreptul să respire normal şi au dreptul să nu mai respire cu aprobare pentru că li se întâmplă să li se taie ceva", a fost de părere Oprescu.

În altă ordine de idei, primarul general a apreciat că există oameni de încredere şi în PDL. "Eu am oameni acolo care sunt de onoare, cel puţin în viaţa publică şi în cea politică", a spus Oprescu.

Întrebat cum comentează eşecul contracandidatului său de la PDL, Silviu Prigoană, Sorin Oprescu a răspuns că el nu are nicio vină pentru acest lucru.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu a spus că este mulţumit pentru faptul că va putea colabora cu primarii USL care au obţinut, unii dintre ei, victorii zdrobitoare, precum Cristian Popescu-Piedone la sectorul 4 sau Chiliman la sectorul 1, dar şi Robert Negoiţă la sectorul 3 sau Rareş Mănescu la sectorul 6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor