Primarul Reşiţei, reţinut pentru luare de mită

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepănescu, a fost pus sub urmărire penală, pentru luare de mită, şi reţinut 24 de ore de către procurorii DNA, reiese dintr-un comunicat remis joi seară de agenţia anticorupţie.
(photos.com)
Andrei Pricopie
20.11.2015

Mihai Stepănescu urmează să fie prezentat în cursul zilei de vineri magistraţilor Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA susţin că, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar al Municipiului Reşiţa, a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

"Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, inculpatul a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei", se arată în comunicatul DNA.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor