Primarul oraşului Dărmăneşti, arestat după un flagrant de luare de mită

Prins în timp ce lua 10.000 de lei de la o firmă, primarul din Dărmăneşti merge după gratii. Potrivit procurorilor, edilul cerea 10% din valoarea contractelor.
Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
12.12.2015

Primarul oraşului băcăuan Dărmăneşti, Constantin Spiridon, a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în timp ce primea mită de la reprezentanţii unei firme din Iaşi, de asemenea arestaţi, relatează Hotnews.

Spiridon este acuzat că a primit 10.000 de lei de la reprezentanţii unei firme de consultanţă din Iaşi, suma reprezentând o parte din comisionul pretins dintr-un contract încheiat între primărie şi societatea respectivă.

De asemenea, magistraţii au dispus arestarea preventivă a celor doi reprezentanţi ai firmei ieşene, respectiv administratorul societăţii Andersen Consulting Group SRL, Marin Costia, şi directorul de vânzări Laurenţiu Zberianu, sub acuzaţia de dare de mită.

Primarul Constantin Spiridon a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în municipiul Bacău, într-o maşină, în timp ce primea mită 10.000 de lei de la denunţător. Flagrantul a fost organizat în urma denunţului făcut la Parchet în luna octombrie de către persoana care a oferit suma de bani, după ce edilul din Dărmăneşti ar fi pretins de la societatea din Iaşi 10% din valoarea contractelor de consultanţă încheiate.

Firma din Iaşi şi Primăria Dărmăneşti au încheiat două contracte, în valoare totală de 255.000 de lei, obiectul acestora fiind legat de întocmirea dosarului şi a cererii de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a oraşului Dărmăneşti şi la studiul de fezabilitate pentru această investiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor