Primarul maghiar din Sf. Gheorghe, pasibil de închisoare după ce Bogdan Diaconu i-a făcut plângere la Parchet

Bogdan Diaconu , deputat PSD
Bogdan Diaconu , deputat PSD (Epoch Times România)

Preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, i-a pregătit o plângere penală primarului Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care, prezent la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş, ameninţa public cu repercursiuni violente în cazul în care prefectul de Covasna "nu îi lasă în pace pe maghiari", plângându-se totodată şi de faptul că justiţia română serveşte unui sistem care îi face pe maghiari săraci.

"Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să-l instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (...) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990", a declarat Antal Arpad, făcând referire la conflictul interetnic între români şi maghiari, care s-a soldat atunci cu cinci moţi şi sute de răniţi.

Liderul UDMR a mai precizat că, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres, deputatul Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu într-un dosar privind retrocedarea unui imobil, a cerut protecţia Statelor Unite şi a Ungariei, însă în primul rând el trebuie protejat de maghiarii, care, dacă este nevoie, ar putea recurge chiar la acţiuni precum cea de la Cluj-Napoca, când s-a stopat demolarea unei biserici.

"În această ţară justiţia nu e justă, ci serveşte un sistem să îi facă pe maghiari săraci, să ajungă soarta saşilor", a mai afirmat Antal Arpad.

Pentru aceste declaraţii, deputatul Bogdan Diaconu, îl consideră vinovat pe Antal Arpad de comiterea a trei infracţiuni reglementate de Codul Penal, respectiv instigare la ură şi discriminare, instigare publică şi apologia infracţiunilor şi infracţiuni contra securităţii naţionale.

"Consider că intenţia, mărturisită public, a lui Antal Arpad, este aceea de determina o presiune publică şi mediatică în vederea punerii în discuţie, în varii situaţii şi conjuncturi, a valorilor naţionale pe care Constituţia le apără şi le protejează, urmărind o veritabilă discriminare pozitivă şi o nesocotire a instituţiilor unui stat european, inclusiv a puterii judecătoreşti", a declarat, pentru Epoch Times, Bogdan Diaconu.