Primarul Londrei: Toată lumea trebuie să vorbească engleza în Marea Britanie


Primarul Londrei, Boris Johnson.
Primarul Londrei, Boris Johnson. (Captură Foto)

Toţi cei care locuiesc în Marea Britanie ar trebui să vorbească limba engleză şi ar trebui să se renunţe la practica “multi-culty” de traducere a informaţiilor în alte limbi, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson.

În timpul unei emisiuni lunare prin telefon, la postul de radio LBC, primarul londonez a fost întrebat care este părerea sa în legătură cu remarcile lui Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP), care a declarat în weekend că este de acord ca doctorii şi asistentele care nu pot vorbi corect limba engleză să fie eliminaţi din Sistemul Naţional de Sănătate britanic (NHS).

“Sunt de acord cu dumneavoastră”, a spus Johnson unui apelant care a declarat că împărtăşeşte viziunea lui Farage. “Sunt uimit de rapoartele care susţin că oamenii nu se pot face înţeleşi când vorbesc în limba engleză cu persoanele care lucrează în NHS. Este un lucru complet greşit.

“Cred că toată lumea din această ţară, în special cei care lucrează în serviciile noastre publice, ar trebui să vorbească limba engleză”, a declarat Johnson.

Primarul londonez a afirmat, de asemenea, că există unele zone în Londra, precum Tower Hamlets, unde generaţii de familii de imigranţi nu au reuşit să înveţe limba engleză şi, datorită disponibilităţii mass mediei în propriile lor limbi, nu au simţit niciodată nevoia unei schimbări.

Spunând că a existat în trecut o practică “multi-culty” sau o cultură de “balcanizare” în cadrul căreia consiliile traduceau toată publicitatea lor în limba engleză şi copiilor li se preda în mai multe limbi, Johnson a declarat că aceasta este o abordare dezastruoasă. “Ar trebui să predăm copiilor în engleză şi copiii ar trebui să înveţe în engleză. Nu vreau să fiu ostil celor care vorbesc în alte limbi dar aceasta este o ţară în care se întâmplă să se vorbească limba engleză”.

Totuşi, Johnson nu a spus în mod direct că angajaţii NHS ar trebui să fie demişi pentru că nu cunosc bine limba engleză. El a mai precizat că cei care dau examene pentru cetăţenia britanică sunt obligaţi să stăpânească limba engleză şi că este de aşteptat ca angajaţii NHS să ajungă la acele nivele de cunoaştere a limbii engleze care să le permită să comunice cât mai uşor cu cei care apelează la serviciile britanice de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe