Primarul din Comarnic iese la atac: Din cauza cumnatului lui Ponta oraşul arată ca după bombardament

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

În contextul în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, a dat cu subsemnatul la DNA într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, a ieşit la rampă şi a declarat, pentru România liberă, că, din cauza lucrărilor efectuate de firma lui Herţanu şi a firmei Euroconstruct, oraşul arată "ca după bombardament".

"Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, şi din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 şi nici după un an nu sunt realizate.

Eu, ca inginer constructor, vă spun că nici 70% din lucrări nu sunt realizate şi sunt şi prost făcute. Au montat conducte pentru canalizare de 250 mm peste tot, deci conductele pornesc de sus cu această dimensiune, iar spre vale, trebuia diametrul mărit, pentru că este canal colector. Apele preluate de pe versanţi intră în canalul colector şi pot fi sparte conductele colectoare", a declarat primarul Dorian Botoacă, pentru România liberă.

Mai mult, edilul din Comarnic, susţine că "din cauza lor, nu pot termina contracte de modernizare cu termene de finalizare în august 2015 şi pierd 4 milioane de euro, bani europeni. Din cauza lor, sunt pierduţi aceşti bani".

"Numai că localnicii mă bombardează pe mine cu presiuni, în loc să fie revoltaţi pe cei de la Consiliul Judeţean, că ei au făcut aşa-zisa licitaţie şi au dat lucrările către Herţanu şi Euroconstruct", a subliniat edilul.

Potrivit publicaţiei citate, firma SC Hidro Prahova SRL, care a semnat contractul cu firmele Grossman şi Euroconstruct, pentru realizarea reţelei de canalizare din Comarnic, este deţinută în proporţie de 70% de CJ Prahova, iar 30% se împart între oraşele şi comunele din judeţ, în procente de 1-2%.

SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

În acest dosar, sunt cercetaţi cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi tatăl său, fost şef al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne