Sebastian Ghiţă pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Ponta

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

UPDATE: Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat, informează procurorii anticorupţie.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Ghiţă a confirmat că este urmărit penal de DNA în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. "Acuzaţia e că am sprijinit acest grup, dar nu ştiam că ei sunt un grup", a declarat deputatul, citat de HotNews, referindu-se la firma Grossmann Engineering, în care a fost asociat cumnatul premierului.

Fostul pesedist a mai precizat că nu are voie să se vadă cu şeful CJ Prahova şi a fiului său, deputatul PSD Vlad Cosma, de asemenea urmăriţi penal.

* * *

Deputatul (fost PSD) Sebastian Ghiţă a ajuns, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, fiind citat în acelaşi dosar în care este cercetat şi cumnatul premierului Victor Ponta, relatează postul B1 TV.

Prieten declarat al lui Victor Ponta, Ghiţă a declarat că, în ceea ce-l priveşte pe cumnatul acestuia, relaţiile nu sunt foarte strânse:

”Nu am o relaţie foarte strânsă cu dânsul (n.r. cumnatul lui Ponta). Îl cunosc pe om, probabil procurorii vor să se convingă de natura relaţiei mele cu dânsul”, a declarat Ghiţă.

Întrebat în ce calitate a fost citat de procurori, Ghiţă a răspuns: ”nu cunosc calitatea. Voi încerca să aflu acum”. După ce s-a uitat peste citaţie, deputatul le-a declarat jurnaliştilor că a fost citat în calitate de suspect.

Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, a fost adus, marţi dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti pentru a da declaraţii într-un dosar vizând infracţiuni de fraudare a fondurilor europene. Tot astăzi, procurorii DNA au efectuat 14 percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, printre firmele vizate este şi firma Exfin 2000 S.R.L, societate comercială înfiinţată de mama premierului Victor Ponta.

În prezent, Exfin 2000 este deţinută de Natalia Maier şi Alexandra Herţanu, sora premierului Ponta. Potrivit datelor de la Finanţe, în 2013, compania a derulat afaceri de aproximativ 300.000 de lei, obţinând un profit de circa 71.000 de lei, similar cu anul 2012.

Din sursele agenţiei Mediafax reiese că, în acest dosar, procurorii DNA suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. Totodată, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Procurorii DNA l-au adus la audieri şi pe şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acesta fiind luat chiar de pe scaunul dentistului, potrivit B1 Tv.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne