Primarul din Botoşani, noi emoţii în dosarul său de corupţie. La un pas de a ajunge în faţa instanţei

Cosmin Andrei (Facebook/cosmin.andrei.bt)
Andrei Popescu
24.07.2024

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a pierdut o confruntare importantă cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Botoşani şi a fost analizat de magistraţi pe 18 iulie. Aceştia au decis să respingă cererile şi excepţiile invocate de primarul Cosmin Andrei, reprezentat de apărătorul său, şi au constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA, relatează Monitorul de Botoşani.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava în termen de trei zile de la comunicarea încheierii.

Potrivit sursei citate, deşi dezbaterile au avut loc săptămâna trecută, până marţi decizia nu fusese redactată, ceea ce face dificil de spus dacă procesul va demara sau va urma o nouă confruntare în Camera preliminară de la Curtea de Apel Suceava.

Reamintim că edilul este suspectat că, pe data de 25 august 2021, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de "consilier clasa I, grad profesional superior" scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor