Prietenii stiu de ce / Fostul şef al Apărării SUA: Şanse mari ca Iranul, China şi Rusia să fi spionat emailul privat a lui Hillary Clinton

Într-un interviu cu gazda emisiunii de radio The Hugh Hewitt Show, fostul şef al CIA şi al Departamentului Apărării a confirmat faptul că sunt şanse mari ca adresa privată de email a fostului secretar de stat Hillary Clinton să fi fost compromisă de hackeri.
Hillary Clinton
Hillary Clinton (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Fostul secretar american al Apărării Robert Gates a declarat că sunt destul de mari şansele ca ţări precum Iran, China şi Rusia să fi hackuit adresa de email a lui Hillary Clinton.

Într-un interviu cu Hugh Hewitt, gazda programului radio The Hugh Hewitt Show, fostul director CIA a declarat că “Pentagonul recunoaşte că a fost atacat de aproximativ 100.000 de ori pe zi”.

Hewitt l-a întrebat pe Gates: “Sunteţi surprins de ştirile care continuă să apară cu privire la adresa de email a fostului secretar de stat şi cu privire la faptul că inspectorul general al comunităţii informaţionale a declarat că pe adresa ei de email s-au aflat o mulţime de informaţii foarte secrete?”

“Da, acel lucru mă îngrijorează cu adevărat. Nu am folosit niciodată emailul când am fost şeful CIA sau şeful Departamentului Apărării. Am preferat să discut cu oamenii personal şi îmi pun semnătura pe documente în privinţa unor chestiuni serioase legate de securitatea naţională.”

Hewitt a întrebat: “Unul dintre colegii dumneavoastră, Mike Morell [fostul director adjunct al CIA], a declarat în această emisiune, sau de fapt a fost de acord cu afirmaţia mea că este aproape sigur faptul că ruşii, chinezii şi iranienii au compromis adresa de email personală a fostului secretar de stat. Morell a fost de acord cu acel lucru. Ce părere aveţi despre poziţia lui asupra analizei mele?”

“Ei bine, ţinând cont de faptul că Pentagonul recunoaşte faptul că este atacat de aproximativ 100.000 de ori pe zi, cred că şansele [compromiterii adresei de email private a fostului secretar de stat american] sunt destul de ridicate”, a insistat Gates.

“Şi, dacă [hackerii] au accesat serverul ei în timp real, acel lucru ar fi putut să ducă la compromiterea securităţii naţionale”, a întrebat Hewitt.

“Ei bine, din nou, totul depinde în întregime de ceea ce a avut ea în emailuri. Eu nu am citit niciunul dintre acele emailuri, aşadar nu stiu ce anume s-a aflat pe serverele respective.”