Preţurile la aur, argint şi platină o iau razna

Preţurile la mărfuri şi acţiunile din minerit au luat-o razna joi, după ce Federal Reserve a adoptat un ton mai pacifist la întâlnirea sa din luna martie, care a avut loc miercuri seară.
(Captură Foto)

Federal Reserve a SUA a menţinut rata dobânzilor de referinţă neschimbată într-o zonă cuprinsă între 0,25% şi 0,5% şi a redus de la patru la două numărul de măriri ale ratelor pe care să le aplice în 2016.

Mişcarea a făcut ca dolarul să scadă brusc, lucru care, în schimb, a oferit un impuls puternic preţurilor materiilor prime pe tot cuprinsul globului. De asemenea, mişcarea a ajutat la creşterea preţurilor acţiunilor din sectorul de minerit în tranzacţiile europene de joi.

Aproape fiecare marfă a fost comercializată în teritoriu pozitiv în dimineaţa zilei de joi, iar metalele preţioase şi petrolul s-au aflat în frunte. Printre cei mai mari câştigători sunt metalele preţioase.

Mărirea preţului la aur a ajutat, de asemenea, la impulsionarea preţurilor la argint şi metalele din grupul platinei. Astfel, argintul a avut ieri o creştere de 3,2% în timp ce platina a crescut cu 3,1%.