Preşedintele sârb - Turkish Stream nu poate trece prin Serbia

Preşedintele sârb Tomislav Nikolic.
Preşedintele sârb Tomislav Nikolic. (ANDREJ ISAKOVIC / AFP / GettyImages)

Preşedintele sârb Tomislav Nikolic a declarat că traversarea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul sârb este exclusă, conform site-ului Novinite.

Într-un interviu pentru agenţia de ştiri Interfax el a descris implementarea proiectului gazoductului Turkish Stream în Serbia ca fiind imposibilă, adăugând că ţara nu va primi gaz din această sursă.

El a exprimat opoziţia Serbiei faţă de sancţiunile împotriva Rusiei, dar a declarat că atunci când ţara sa va deveni membră a Uniunii Europene va trebui să respecte politica externă comună a blocului european.

Nikolic, fiind citat de agenţiile locale de ştiri, a declarat pentru Interfax că obţinerea unei soluţii pentru problema din Kosovo a fost o cerinţă de bază pentru intrarea în UE, iar relaţiile cu Moscova şi sancţiunile impuse asupra Rusiei ar putea deveni o problemă de îndată ce Serbia va obţine statutul de membră UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.