Preşedintele Parlamentului European: Ratificarea Acordului de Asociere este un mesaj puternic de susţinere pentru Republica Moldova

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a reconfirmat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu şeful Legislativului Igor Corman, sprijinul Parlamentului European pentru parcursul european al Republicii Moldova şi implementarea Acordului de Asociere cu UE.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. (ERIC FEFERBERG / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.11.2014
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a reconfirmat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu şeful Legislativului, Igor Corman, sprijinul Parlamentului European pentru parcursul european al Republicii Moldova şi implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Igor Corman a exprimat gratitudine omologului său, Martin Schulz, precum şi grupurilor parlamentare din familiile politice din care fac parte partidele pro-europene din Republica Moldova, pentru eforturile depuse astfel încât ratificarea Acordului de Asociere să fie posibilă în termene cât mai restrînse.

Potrivit şefului Legislativului, votul de astăzi din Parlamentul European demonstrează faptul că între Republica Moldova şi Uniunea Europeană există un parteneriat trainic, în special la nivelul legislativelor, care a fost consolidat prin ratificarea Acordului de Asociere. „Ne bucură faptul că, a câta oară, Parlamentul European a fost solidar cu cetăţenii moldoveni şi a inclus în agendă, în mod prioritar, ratificarea Acordului de Asociere, transmiţînd astfel încă un semnal puternic de susţinere ţării noastre, în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie”, a menţionat Preşedintele Parlamentului. „Asocierea cu UE este cea mai sigură cale pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova şi pentru asigurarea unor standarde mai bune de viaţă pentru toţi cetăţenii noştri”, a precizat şeful Legislativului.

Igor Corman şi Martin Schulz s-au referit la paşii următori pe care urmează să-i întreprindă ţara noastră pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere şi priorităţile-cheie în modernizarea Republicii Moldova. În context, oficialii au discutat despre crearea Comitetului parlamentar de asociere, care va reuni reprezentanţi ai Parlamentului Republicii Moldova şi ai Parlamentului European. Acestui Comitet îi va reveni funcţia de a monitoriza implementarea Acordului de Asociere.

Alte subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat situaţia internă în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, contextul regional, relaţiile Republicii Moldova cu ţările vecine.

Tot astăzi, la Bruxelles, Igor Corman mai are planificate întrevederi cu raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, Petras Auštrevičius, Preşedintele Grupului parlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Gianni Pittella, cu Preşedintele Delegaţiei la Comitetul Parlamentar UE - Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, precum şi cu alţi reprezentanţi ai grupurilor politice din Parlamentul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor