Bogdan Aurescu: Este extrem de important ca Guvernul de la Chişinău să rămână stabil

Ministrul de Externe român a afirmat vineri, în contextul reţinerii fostului premier moldovean Vlad Filat, că este important ca Guvernul de la Chişinău să continue pe calea proeuropeană.
Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

În linie cu declaraţiile lui Klaus Iohannis, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat vineri, în contextul reţinerii fostului premier moldovean Vlad Filat, că este "extrem de important" ca Guvernul de la Chişinău să rămână stabil.

"Nu aş vrea să comentez cazul în sine. (...). Ceea ce este extrem de important (...) este ca Guvernul Republicii Moldova să rămână în continuare stabil, coaliţia majoritară să se menţină şi să continue pe această cale proeuropeană, pe care votul cetăţenilor Republicii Moldova a arătat-o cu claritate încă din noiembrie anul trecut", a declarat Aurescu pentru Agerpres.

Totodată, Bogdan Aurescu a salutat poziţiile luate de partidele de guvernământ de la Chişinău în actuala conjunctură.

"Mă bucur să constat că în cursul zilei de astăzi chiar au fost luări de poziţie din partea tuturor partidelor care formează coaliţia majoritară din Republica Moldova, a premierului Streleţ, care a preluat conducerea Partidului Liberal Democrat, din partea Partidului Liberal, a Partidului Democrat, toate luările de poziţii fiind în sensul continuării coaliţiei de guvernământ şi a activităţii guvernamentale", a adăugat şeful diplomaţiei.

Reamintim că ieri Parlamentul din Chişinău i-a ridicat imunitatea lui Filat, iar imediat după aceea, acesta a fost "condus" de mascaţi la sediul CNA, unde s-a dispus reţinerea sa pentru 72 de ore. O zi mai târziu, premierul Vlad Streleţ i-a cerut preşedintelui R.Moldova, Nicolae Timofti, să iniţieze procedura de eliberare din funcţie a şefului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne