Preşedintele Băsescu: În interiorul NATO, şi cei mari, dar şi cei de mărime medie ca România ştiu să fie solidari

Declaraţie de presă a preşedintelui Traian Băsescu după participerea la Summitul NATO de la Chicago. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
22.05.2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că în interiorul Alianţei Nord-Atlantice toate ţările sunt solidare una cu problemele şi realităţile celeilalte, indiferent că este de mărime mare sau medie, precum România.

 

El a subliniat că, în interiorul Alianţei, atât ţările mari, cât şi cele de mărime medie sau mică ştiu să fie solidare.

"În interiorul Alianţei, şi cei mari şi cei de mărime medie, cum e România, dar şi cei mici ştiu să fie solidari unii cu problemele şi cu realităţile celorlalţi şi niciun efort diplomatic nu este prea mic atunci când o ţară ca România are interese care ţin de propria ei securitate naţională şi de vecinătatea imediată, fie că e vorba de Marea Neagră, de Balcanii de Vest, de sudul Caucazului sau de problematica legată de dezarmare", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a precizat că va găsi o soluţie pentru a prezenta la Bucureşti întregul document rezultat în urma lucrărilor Summitului NATO de la Chicago.

La final, preşedintele Băsescu a mulţumit delegaţiei care l-a însoţit, despre care spune că i-a fost "un partener util" în poziţiile pe care le-a avut la Summitul NATO.

Din delegaţia care l-a însoţit pe preşedinte la Chicago fac parte ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu şi consilierii prezidenţiali Iulian Fota, Iulian Chifu şi Cristian Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor