Traian Băsescu: Nici SUA, nici UE nu se situează în afara sistemului de soluţionare a problemei transnistrene

Declaraţie de presă a preşedintelui Traian Băsescu după participerea la Summitul NATO de la Chicago. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
22.05.2012

Preşedintele Băsescu a declarat, luni, la Chicago că SUA şi Uniunea Europeană nu se situează în afara sistemului de soluţionare a problemei transnistrene, adică prin negocieri în formatul 5+2.

 

"Formatul de soluţionare a conflictului transnistrean este văzut de Alianţă ca fiind prin negocieri în interiorul sistemului deja creat de 5+2. Nici SUA, nici UE nu se situează în afara sistemului de soluţionare a problemei transnistrene", a spus şeful statului după Summitul NATO de la Chicago.

El a arătat că declaraţia adoptată cu ocazia Summitului Alianţei "reflectă un obiectiv de politică externă românesc" legat de elementele de risc la securitatea naţională generate de conflictele îngheţate".

"Veţi vedea menţionată în declaraţia Summitului şi problema Transnistriei în mod special, precum şi reafirmarea Alianţei noastre cu privire la susţinerea fără rezerve a principiului de drept internaţional generat de suveranitatea statelor, precum Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan. Iată alt element de interes pentru noi care este reflectat aşa cum l-am susţinut întotdeauna", a declarat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor