Presa germană: Comisia Europeană ar putea respinge PNRR-ul României. Cîţu: Îi contrazic, PNRR-ul e foarte bun

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Premierul Florin Cîţu a susţinut că jurnaliştii germani care au scris că situaţia privind PNRR-ul României este deosebit de dificilă se înşeală şi că, de fapt, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al ţării noastre este unul „foarte bun”.

Totodată, în condiţiile în care publicaţia germană Die Welt susţine că CE - Comisia Europeană - nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârşitul lunii septembrie, situaţia fiind cu mult mai delicată decât în celelalte ţări şi că planul prezentat de Bucureşti a ridicat foarte multe întrebări autorităţilor de la Bruxelles, Cîţu şi-a exprimat convingerea că acesta va fi aprobat de Comisia Europeană şi 29,2 miliarde de euro vor ajunge în ţară, relatează B1 TV.

„La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informaţiilor privind costurile şi cheltuielile. Pe cât de mari erau lacunele, pe atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informaţii concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei prelungirea termenului de evaluare până la sfârşitul lunii septembrie. Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare”, se mai arată în articolul publicaţiei Die Welt, citat de ziare.com.

Chestionat de presă pe acest subiect, premierul Cîţu s-a arătat foarte mulţumit de Plan: „E un document foarte bun. România îşi va aloca 29,2 miliarde de euro în perioada următoare. E ca o doză de adrenalină pentru această economie în următorii ani. PNRR va fi aprobat”.

Despre acuzaţiile formulate în articol, şeful Guvernului a declarat: „Îi contrazic. PNRR-ul României 95% deja a fost negociat cu Comisia Europeană. Sunt anumite detalii în perioada următoare. Le vom discuta şi sunt sigur că vom avea PNRR-ul aprobat în perioada următoare”.

Întrebat dacă reprezentanţii Comisiei le-au cerut să refacă anumite proiecte, Florin Cîţu a negat:

„Nu, sunt negocieri aşa cum s-a întâmplat cu toate rapoartele. Dacă vă uitaţi, Poloniei i s-a prelungit perioada de negocieri, aşa că nu e un lucru neobişnuit să ai discuţii cu Comisia pe anumite proiecte”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne