Premierul Ponta şi eşuata sa campanie de imagine pe Facebook

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Campania de imagine a lui Victor Ponta continuă. După ce şi-a prins în panoplie poze cu Joe Biden, cu Barack Obama (la înmormântarea lui Nelson Mandela, nu la Casa Albă, dar să nu căutăm poza de dar la dinţi... ) şi şi-a postat pe contul de Facebook poză cu regele Mihai la masa de Crăciun (o gafă a echipei prezidenţiale, pardon prim-ministeriale, căci regele era plecat din ţară, nu luase masa cu Ponta), premierul "o comite" din nou. Şi-a postat, tot pe contul de Facebook, fotografii cu un personaj îndrăgit de mulţi români, riscând comparaţii care nu-l avantajează absolut deloc şi, bineînţeles, comentarii fel de fel.

În campania sa de PR, Ponta a luat masa cu Ghiţă, nu "acel" Ghiţă, deputat şi patron al România Tv, ci Ciobanul Ghiţă, personaj făcut celebru de reclamele Vodafone, după care a postat poze post-factum pe contul său.

„Azi, în baza iniţiativei lui Andrei (prieten pe Facebook cu Ghiţă Ciobanul), am luat o masă tradiţională savuroasă, la Jina, cu primarul, familia sa şi cu acel Ghiţă pe care îl iubesc toţi românii! Mulţumim pt ospitalitate!”, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Premierul şi-a permis şi un mic sarcasm post-Crăciun (căci perioada în care "trebuie" să fim buni unul cu altul a trecut şi s-a dat liber la sarcasm). „P.s. - chiar e Ghiţă în poză, nu e greşeala echipei mele! Şi dacă iau masa cu "acest " Ghiţă sigur nu se supără Crin!”

În ce costă gafa Premierului? Simplu: în ciuda intenselor campanii de PR făcute de echipele dumnealui, pagina de Facebook a Premierului are doar 215.838 de like-uri, în timp ce Ciobanul Ghiţă, un (nu atât de) simplu cioban, are mai mult decât dublu de like-uri pe pagina lui: 478.689 persoane il plac pe Ghita si valorile pe care el le promovează.

În plus, pozele postate de Ponta sunt însoţite de comentarii nu foarte încurajatoare pentru campania electorală de anul viitor. Cităm ultimele două postări: "Oare cum ar fi dacă ciobanul Ghiţă ar fi preşedinte? Cred ca ar merge mult mai bine ţara" şi "să vă fie de bine domnule prim ministru, dar de femeile de la Piteşti v-aţi adus aminte, că nu au avut ce mânca, sau de atâţia români care nu au fost plătiţi deşi au muncit v-aţi amintit? Ce ar trebui făcut să nu se mai repete, credeţi că merită să vă gândiţi la o soluţie, sunt tare curios."

Şi ciobanul Ghiţă şi-a postat pe contul său pozele cu premierul PSD. Gestul a fost catalogat drept neinspirat. Sub poza care îi înfăţişează pe Ghiţă şi Ponta, un comentariu simplu: "cu poza aceasta, tocmai ai redus numărul prietenilor cu 80%".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne