Băsescu a investit noul Guvern. Şampania va fi dată de premier

Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Kelemen Hunor şi Traian Băsescu
Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Kelemen Hunor şi Traian Băsescu (foto- Presidency.ro)

Miercuri seara a avut loc ceremonia de investire a miniştrilor din Guvernul Ponta III. Aduşi cu autocarul la Cotroceni de premierul Ponta, noii membri ai guvernului au depus jurământul de învestitură în funcţii în prezenţa şefului statului, a premierului Victor Ponta, a preşedintelui Camerei şi a vicepreşedintelui Senatului.

Şeful statului a jurat succes noului cabinet, s-a arătat impresionat de numărul mare de miniştri tineri şi a atras atenţia tuturor membrilor guvernului că pentru fiecare dintre ei este foarte mult de făcut. Băsescu a vorbit şi despre acordul cu FMI-ul, informându-i pe miniştri că a semnat miercuri scrisoarea cu Fondul.

"Este un moment important, o schimbare extrem de puternică de guvern, o nouă compoziţie politică. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc succes. Mă impresionează numărul mare de miniştri tineri - şi eu am încercat, cu unii am reuşit, cu alţii nu am reuşit, sper că domnul prim-ministru Victor Ponta să fie mai norocos decât mine la miniştri tineri. Cert este că tinereţea aduce şi mai multă fantezie, dacă vreţi, în exerciţiul guvernamental, ceea ce cred eu, este foarte bine. Aşa cum l-am informat pe domnul prim-ministru în discuţia de astăzi, am aprobat şi memorandumul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar Internaţional. Dacă veţi citi programul cu atenţie, veţi vedea că pentru fiecare dintre dumneavoastră este foarte mult de făcut. Ce-i drept, cea mai mare parte a precondiţiilor sunt deja îndeplinite. Sper ca acest acord cu Fondul, care este, practic, un program de guvernare să fie îndeplinit spre binele României. Chiar dacă unele măsuri nu sunt cele mai plăcute, am convingerea că ele vor duce la creşterea competitivităţii României şi cred că aici România are cea mai mare problemă, creşterea competitivităţii, în mod deosebit, în companiile de stat!”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

La final, preşedintele s-a "scuzat" că nu îi poate servi cu şampanie pe miniştri la ceremonia pentru investitura lor: „Şampanie n-am, că mi-a tăiat Ponta bugetul. Să vă dea el.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne