Premierul Ponta: Conflictele din ţară nu trebuie duse la Bruxelles

Victor Ponta (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
28.06.2012

Conflictele de acasă nu trebuie să fie aduse la Bruxelles, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta, care a reiterat că este dispus să găsească o cale de dialog cu şeful statului prin care România să fie reprezentată la Consiliul European.

Întrebat în legătură cu o posibilă plângere penală împotriva sa, Victor Ponta a subliniat că el va respecta întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale a României, iar preşedintele Traian Băsescu trebuie să respecte hotărârile Parlamentului.
Şeful Guvernului a precizat că a discutat miercuri cu preşedintele Băsescu pentru a ajunge la un consens privind reprezentarea României la Consiliul European, urmând să se întâlnească la Bruxelles, însă şeful statului nu a mai venit în Belgia.

"Eu am discutat şi aseară şi astăzi, şi astăzi rămăsese că ne vedem aici, la Bruxelles, pentru o discuţie, după ce termin eu întâlnirea cu liderii social-democraţi. Înţeleg că preşedintele nu a mai venit. O să încerc în continuare, din punctul meu de vedere, repet, orice conflict din ţară nu trebuie dus mai departe aici, la Bruxelles, şi orice soluţie instituţională este în favoarea României. Voi respecta întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale a României, aştept însă ca şi preşedintele să respecte deciziile Parlamentului şi ale Guvernului şi putem începe încet să intrăm în normalitatea funcţionării instituţiilor statului", a afirmat Victor Ponta, după ce a participat la o reuniune a liderilor socialişti europeni.

De asemenea, el a arătat că "nu este vorba de o dispută personală, ci de o colaborare" pe care şi-o doreşte "a instituţiilor statului şi de respectare a voinţei poporului român".

Premierul a afirmat că, dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi venit la Bruxelles, ar fi discutat cu acesta în continuare, "indiferent de reacţiile domniei sale".

Victor Ponta s-a declarat dispus să ajungă la o cale de dialog cu preşedintele Traian Băsescu. "Sunt dispus să găsim o cale de dialog prin care România să fie reprezentată la Bruxelles şi prin care conflictele de acasă să nu fie adus aici, la Bruxelles", a spus Ponta.

El a menţionat că va reprezenta România la reuniunea Consiliului European, dacă preşedintele nu a venit la Bruxelles.

"Dacă preşedintele nu va veni astăzi, în baza mandatului dat de Parlament, voi reprezenta România la discuţiile atât de importante pentru teme economice, sociale, de creştere economică", a conchis şeful Guvernului.

La sfârşitul reuniunii de la PES, premierul Victor Ponta a participat la o fotografie de familie, având prinsă la piept insigna de şef al delegaţiei României la Consiliul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor