Premierul nipon se pregăteşte pentru vizita lui Putin. Obama va fi consultat

Premierul Shinzo Abe se va pregăti pentru o vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Japonia, a raportat presa locală vineri, adăugând că pentru această întâlnire se va consulta îndeaproape cu preşedintele american Barack Obama.
Premierul japonez Shinzo Abe.
Premierul japonez Shinzo Abe. (Captură Foto)
Andrei Popescu
20.11.2015

În timpul unei întâlniri pe marginea summitului APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) din Manila, liderii japonezi şi americani au discutat joi despre o vizită oficială în Japonia a preşedintelui Putin, a raportat agenţia de ştiri Kyodo.

De altfel, la începutul acestei săptămâni, în cadrul summitului G20 din Ankara, Abe i-a descris lui Obama conţinutul viitoarei sale întâlniri cu Putin, susţinând că vizita liderului de la Kremlin va avea loc într-un moment potrivit, fără să ofere alte detalii.

Putin ar fi trebuit să călătorească în Japonia în toamna anului 2014, dar criza din Ucraina şi tensionarea relaţiilor Moscovei cu Occidentul au dus la amânarea acelor planuri.

O vizită a fost plănuită pentru 2015 şi ambele părţi au negociat timp de mai multe luni programul acesteia, arată agenţia de ştiri Sputnik.

Administraţia americană a declarat anterior că nu susţine o cooperare mai strânsă între Moscova şi Tokyo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor