Premier League. Juergen Klopp, desemnat 'Manager of the Year'

Antrenorul german a fost distins cu premiul 'Manager of the Year' de către Asociaţia tehnicienilor din liga engleză de fotbal, după ce a cucerit cu Liverpool titlul de campioană a Angliei, după o pauză de 30 de ani.
Antrenorul lui Liverpool, germanul Juergen Klopp.
Antrenorul lui Liverpool, germanul Juergen Klopp. (Liverpool FC/facebook)

Germanul Juergen Klopp este antrenorul anului în Anglia dup ce a cucerit cu echipa sa - Liverpool FC - titlul de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani.

Distincţia a fost anunţată de legendarul antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson:

"Juergen, fantastic. S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză - n.red), însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil.. Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul", i-a transmis Ferguson lui Klopp.

"Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United - n.red), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit", a mărturisit la rândul său Juergen Klopp.

Anul trecut acest premiu a revenit lui Chris Wilder, care de această dată s-a plasat pe locul secund în ancheta Asociaţiei antrenorilor englezi.

Cel mai bun antrenor din liga secundă engleză - Championship - a fost oferit argentinianului Marcelo Bielsa, care a reuşit să o promoveze în eşalonul superior pe Leeds United, după o pauză de 16 ani.