Premier League. Juergen Klopp, desemnat 'Manager of the Year'

Antrenorul german a fost distins cu premiul 'Manager of the Year' de către Asociaţia tehnicienilor din liga engleză de fotbal, după ce a cucerit cu Liverpool titlul de campioană a Angliei, după o pauză de 30 de ani.
Antrenorul lui Liverpool, germanul Juergen Klopp.
Antrenorul lui Liverpool, germanul Juergen Klopp. (Liverpool FC/facebook)

Germanul Juergen Klopp este antrenorul anului în Anglia dup ce a cucerit cu echipa sa - Liverpool FC - titlul de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani.

Distincţia a fost anunţată de legendarul antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson:

"Juergen, fantastic. S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză - n.red), însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil.. Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul", i-a transmis Ferguson lui Klopp.

"Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United - n.red), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit", a mărturisit la rândul său Juergen Klopp.

Anul trecut acest premiu a revenit lui Chris Wilder, care de această dată s-a plasat pe locul secund în ancheta Asociaţiei antrenorilor englezi.

Cel mai bun antrenor din liga secundă engleză - Championship - a fost oferit argentinianului Marcelo Bielsa, care a reuşit să o promoveze în eşalonul superior pe Leeds United, după o pauză de 16 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport