Gregor Muhlberger a cucerit ediţia a 10-a a Turului Sibiului la ciclism

Rutierul austriac a fost cel mai bun pe distanţa de 109 km, trecând linia de sosire după 2 h 15 min 38 sec, fiind urmat de conaţionalul Michael Schwarzmann şi de românul Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence), ambii în acelaşi timp cu învingătorul.
Gregor Muehlberger a câştigat ediţia a 10-a a Turului Sibiului la ciclism.
Gregor Muehlberger a câştigat ediţia a 10-a a Turului Sibiului la ciclism. (Turul ciclist al Sibiului/facebook)

Austriacul Gregor Muhlberger (BORA-hansgrohe) s-a impus, duminică, în ediţia aniversară a Turului ciclist al Sibiului.

Distanţa de 109 km (pe traseul Sibiu - Poplaca - Sibiu (x2) - Sălişte - Cristian - Orlat - Săcel - Cristian - Sibiu) a fost parcurs de Ackermann după 2 h 15 min 38 sec. O competiţie ce a fost dominată de 'UCI WorldTeam Bora – Hansgrohe' după ce coechipierul său german Pascal Ackermann a reuşit să se impună la rândul lui în semi-etapa 3B.

Podiumul a fost completat de Michael Schwarzmann, respectiv românul Eduard Grosu.

Clasamentul la general se prezintă astfel:

Liderul Gregor Muhlberger este urmat la 1 minut 01 secunde de conaţionalul Patrick Konrad, respectiv la 1 min 52 sec de elveţianul Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation).

Serghei Ţvetcov, liderul echipei naţionale a ţării noastre, a sosit pe 28, fiind câştigător al tricoului roşu (cel mai bine clasat român), la 13 min 21 sec de învingător. Eduard Grosu s-a clasat pe 56, Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) a încheiat pe 71 etc.

Tricoul albastru, acordat celui mai bun sprinter, a revenit polonezului Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski), iar tricoul alb cu buline gri, pentru cel mai bun rider Under-23, suedezului Erik Bergstroem Frisk (Bike Aid Team).

Muhlberger a obţinut la rândul lui tricoul verde, de lider al clasamentului pe puncte, precum şi pe cel alb, de cel mai bun căţărător, în timp ce tricoul portocaliu, de cel mai combativ ciclist a fost oferit olandezului Meindert Weulink (ABLOC CT).