Mircea Lucescu, noul conducător principal de joc al echipei ucrainiene Dinamo Kiev

"Sunt foarte bucuros că am venit la o echipă de tradiţie, cu jucători talentaţi. Sunt sigur că vom colabora bine. Cred că oamenii de aici vor fi mulţumiţi de muncă mea şi de rezultatele pe care le voi obţine." - Mircea Lucescu.
Antrenorul român Mircea Lucescu.
Antrenorul român Mircea Lucescu. (Getty Images)

În vârstă de 74 de ani, antrenorul român Mircea Lucescu a încheiat un nou contract pe doi ani, cu opţiune pentru un sezon suplimentar, cu echipa ucraineană de fotbal Dinamo Kiev, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

"Vreau să-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper că odată cu sosirea lui va avea loc o renaştere a tradiţiei lui Dinamo Kiev", a spus preşedintele clubului, Igor Surkis.

Lucescu îl precede la cârma echipei din capitala Ucrainei pe fostul internaţional Alexei Mihailicenko, acesta din urmă terminând pe locul doi campionatul anul trecut, la 23 de puncte de campioana Şahtior.

"În primul rând, mi-era dor de Ucraina. Am vrut să mă întorc aici, unde am avut rezultate bune. Aici am avut o relaţie foarte bună cu fanii. Sunt foarte bucuros că am venit la o echipă de tradiţie, cu jucători talentaţi. Sunt sigur că vom colabora bine. Cred că oamenii de aici vor fi mulţumiţi de munca mea şi de rezultatele pe care le voi obţine. Îi mulţumesc preşedintelui clubului pentru încrederea acordată, precum şi fanilor care au încredere în mine la o echipă cu o asemenea tradiţie", " a declarat celebrul antrenor român, care nu se află la prima experienţă în Premier Liha.

Acesta a mai antrenat-o şi pe marea rivală al 'Alb-Albaştrilor', Şahtior Doneţk, între 2004 şi 2016 cu care a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. Acesta şi-a adjudecat în sezonul 2008-2009 şi Cupa Uefa, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

Ultima experienţă a lui Lucescu este cea de selecţioner al naţionalei Turciei (august 2017 - februarie 2019).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport