Emilia Şercan: Pe Oprea nu l-a dărâmat faptul că a prăduit ţara, ci nişte "amărâte" de doctorate

Toţi cei care şi-au obţinut doctoratul prin furt intelectual după 2011 riscă acum dosare penale, iar Poliţia, Armata şi SRI-ul sunt pline de astfel de indivizi, a atras atenţia Emilia Şercan, amintind de cazul procurorului general adjunct Bogdan Licu şi de cel al "plagiatorilor" coordonaţi de generalul Oprea.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Emilia Şercan - jurnalista care a dezvăluit că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă este un plagiat integral - salută decizia procurorilor de a deschide un dosar penal în acest caz.

"Am aflat şi eu acum că Robert Negoiţă, cel care la 31 de ani şi-a luat bacalaureatul, iar până la 40 de ani avea făcute două facultăţi, un masterat şi un doctorat plagiat, face obiectul unui dosar penal pentru fals în înscrisuri. În dosarul de susţinere a tezei de doctorat a semnat o declaraţie pe propria răspundere şi el, şi conducătorul lui, că lucrarea este originală şi că nu e plagiată.

Lucrarea lui este plagiată integral, aşa cum am dezvăluit în luna mai. În ancheta mea am insistat pe această declaraţie pe propria răspundere, care poate atrage cercetarea penală. Mă bucur că procurorii s-au autosesizat. Este un prim semn de normalitate", a scris, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan.

Jurnalista semnalează faptul că în aceeaşi situaţie se află şi Bogdan Licu, procuror general adjunct al României, care a semnat acea declaraţie pe proprie răspundere şi şi-a exprimat speranţa că jurnaliştii acreditaţi pe justiţie se vor interesa dacă există un dosar deschis pe numele acestuia.

"În aceeaşi situaţie se află şi restul plagiatorilor coordonaţi de Oprea după 2011. Asta înseamnă tot atâtea dosare penale pentru plagiatorul Oprea. Acum îi înţeleg şi mai mult nervozitatea şi faptul că a trecut la ameninţări directe. Nu l-a dărâmat faptul că a prăduit ţara, îl dărâmă nişte "amărâte" de doctorate.

În aceeaşi situaţie se află TOTI cei care au susţinut doctoratul după ianuarie 2011 (atunci a fost adoptată Legea educaţiei promovată de Daniel Funeriu şi a fost inclusă acea declaraţie pe propria răspundere care atrage răspunderea penală) şi care au plagiat. Şi sunt mulţi, foarte mulţi. Sunt pline Politia, Armata şi SRI-ul de indivizi deveniţi doctori plagiatori după 2011", a explicat Emilia Şercan.