Emilia Şercan: Adrian Curaj este omul Sistemului. A ajuns ministru ca să apere plagiatorii

Toată povestea cu plagiatul lui Victor Ponta este o "vânătoare politică", consideră Liviu Dragnea, care susţine că ministrul Adrian Curaj a fost demis tocmai pentru că nu a vrut să participe "la acest circ". Controversata declaraţie a liderului PSD i-a atras atenţia şi jurnalistei Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

În cazul în care aţi ratat această declaraţie a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia ministrul Adrian Curaj a fost demis tocmai pentru că nu a vrut să participe la o aşa-zisă vânătoare politică care îl viza pe doctorul în drept Victor Ponta, merită să va uitaţi puţin peste ea, a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan, jurnalistă specializată în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" plagiatori şi academicieni.

"Eu nu cred în această poveste cu plagiatul în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta. Au fost instituţii, comisii, care au spus, la un moment dat, că nu este plagiat. Brusc, după ce a venit guvernul tehnocrat, unul din obiectivele majore ale acestuia, pentru că a rezolvat cu agricultura, cu fondurile europene, cu dezvoltarea economică, a fost să constituie alte structuri care să demonstreze că Victor Ponta a plagiat.

Ministrul Educaţiei [Adrian Curaj - n.r.] a fost demis pentru că nu a vrut să participe la acest circ. Victor Ponta am înţeles că a contestat sau urmează să conteste în instanţă şi aşteptăm hotărârea magistraţilor. Eu cred că cea mai mare parte dintre români înţeleg că nu are nicio legătură cu analiza în sine a lucrării, ci este pur si simplu o vânătoare politică”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Adevărul.

În opinia jurnalistei Emilia Şercan, prin această declaraţie, liderul PSD Liviu Dragnea confirmă ceea ce ea a spus de la bun început, şi anume că Adrian Curaj este omul Sistemului.

"Omul confirmă ceea ce am intuit de la bun început şi am tot spus aici, pe Facebook: academicianul în ştiinţe ale securităţii naţionale Adrian Curaj, omul Sistemului, a ajuns ministru ca să apere plagiatorii, nu ca să rezolve situaţia cumplită a plagiatelor academice.

"Ministrul Educaţiei a fost demis pentru că nu a vrut să participe la tot acest circ." Tot acest "circ" ne costă generaţii întregi de oameni viciaţi profesional şi moral, ne costă viitorul. Noroc că s-a trezit Dacian Cioloş în al doisprezecelea ceas", a comentat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne